Hallo, ik ben Wouter.

Contact maken met mensen is de basis van mijn passie voor massage en Shiatsu. Als ik mijn cliënten kan helpen voelen hoe ze zelf hun balans kunnen terugvinden, geeft me dat veel voldoening. Dit is ook het mooie uitgangspunt van Shiatsu: in feite kun jij jezelf genezen, je hebt alleen even een voorbeeld nodig. Als therapeut neem ik die rol van voorbeeld op me.

Terugkijkend was mijn interesse voor massage en oosterse filosofieën al heel vroeg aanwezig. Als tienjarig jongetje volgde ik lessen in Hapkido, een oosterse zelfverdedigingskunst. Mijn interesse in massage, die ook rond die tijd ontstond, is daar in feite aan verwant. Aanraking, drukpunten, de stroming van energie, uiteindelijk zie je dezelfde principes overal terugkeren. Dat vind ik mooi.

Als tiener verdiepte ik me via Qi Gong lessen verder in oosterse filosofieën, waarbij het accent meer kwam te liggen op genezing en heling. Nooit kwam het echter in me op dat ik van deze interesses ook mijn werk zou kunnen maken.

Toen ik via Qi Gong in aanraking kwam met Shiatsu veranderde dat. Inmiddels ben ik gediplomeerd Shiatsu-therapeut, masseur en Qi Gong docent.

Ik werk graag intuïtief. Ik gebruik mijn kennis als uitgangspunt, maar laat me in het moment leiden door mijn gevoel om een verbinding en uitwisseling met mijn cliënt tot stand te brengen. Zo kan ik voelen wat er werkelijk speelt en kunnen we samen je lichaam en geest weer in balans brengen. Ik zet als het ware de deur naar heling voor je open. Aan jou alleen nog de taak om er doorheen te stappen.


Ik heb de volgende cursussen en opleidingen met succes afgerond:

3-jarige opleiding tot Shiatsu-beoefenaar aan de Int.Shiatsu School 2014

Postgraduaat cursus structurele Shiatsu niveau 2 aan de Int.Shiatsu School 2014

Opleiding medische basiskennis op HBO niveau (Sonnevelt, 25 EC) 2015

3-jarige opleiding Kiatsu bij Daochi 2015

SHO Registeropleiding medische basiskennis (De Energieschool, 40 EC) 2016.