Hallo, ik ben Lonneke. 


Altijd ben ik al geïnteresseerd geweest in gezondheid en alles wat daarmee te maken heeft. Met de nodige levens- en werkervaring in heel diverse richtingen, heb ik mijn passie gevonden in Shiatsu.

Ik kwam voor het eerst in aanraking met deze vorm van drukpuntmassage tijdens een stoelmassage op mijn toenmalige werk als redacteur bij diverse tijdschriften. Ik vond het fascinerend wat het met me deed en dacht: "Als ik ooit wat anders wil gaan doen dan is dit het."

Na een stressvolle periode in mijn leven heb ik besloten om voor mezelf te kiezen en mijn hart te gaan volgen. Omdat ik wilde weten of ik massages geven, net zo fijn vond als massages ontvangen, heb ik eerst een basiscursus lichaam massage gedaan. Dit beviel zo goed dat ik besloten heb om hierin verder te gaan. Ik heb me verdiept in de vele verschillende vormen van massage.

Shiatsu sprak mij het meeste aan vanwege de totale filosofie erachter en het diepere effect. Het is meer dan alleen maar een massagevorm. Lichaam, geest en emotie horen bij elkaar en de massages hebben een positieve invloed op allemaal. Dat is precies de betekenis van holistisch, dat "heel" betekent. Er wordt gekeken naar het totaalplaatje van de mens waarbij je eigen constitutie, omgeving, voeding wordt meegenomen.

De kracht van Shiatsu zit hem in dat het je lichaam als het ware uitnodigt tot zelfherstel en nieuwe balans. Klachten verminderen of verdwijnen hierdoor. Ik vind het heel mooi om mensen te mogen helpen om hun lichaam weer in balans te krijgen en houden.

Wat Shiatsu onderscheid van de meeste westerse methoden is dat het van oorsprong een preventieve methode is om fysieke en mentale klachten te voorkomen. Je kunt het ook goed inzetten als onderhoudsbeurt, APK voor jezelf. Veel logischer dat hoe in het Westen wordt gekeken, want voorkomen is beter dan genezen. 


Ik heb de volgende opleidingen en cursussen met succes afgerond:

* Shiatsu masseur, Internationale Shiatsu-school in België (2014-2015)

* Shiatsu therapeut bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai (2015-2017)

* Stoelmassage bij Kiom (2017)

* Westers Medische Basiskennis, Total Health (2017-2018)

* Cursus Fibromysage, massage bij fibromyalgie, Wellness academie (november2018)

* Japanse technieken voor Shiatsu-therapeuten (2019-2020)
Ik ben lid van de beroepsverenigingen:

* RBCZ onder nummer: 180752R

* Shiatsu vereniging Nederland onder nummer: 2018051

* Mijn AGB code is: 90105837

Klachtenprocedure:

Als je helaas niet tevreden bent over mij als therapeut of over de behandeling dan zou ik dat graag van je willen weten. In een gesprek kijken we dan samen hoe we tot een oplossing kunnen komen. Indien wij er samen niet uitkomen of een gesprek met mij is om bepaalde redenen niet mogelijk dan kun je het volgende doen: 

Via onderstaande link kom je op de klachtenprocedure van de beroepsvereniging. 

https://www.shiatsuvereniging.nl/informatie-over-shiatsu-vereniging-nederland/klachtenprocedure

Blijkt het niet mogelijk om met hulp van de klachtenfunctionaris van de beroepsvereniging de klacht op te lossen, dan zal de klachtenfunctionaris je verwijzen naar een onafhankelijke geschillencommissie, in dit geval de SCAG (Stichting complementaire en alternatieve gezondheidszorg). 

https://www.scag.nl/